.

Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό αποβατικό σκάφος LCT (C 151)

Τουρκία 12 Μαρτίου 2012
Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό αποβατικό σκάφος LCT (C 151) στα ναυπηγεία Fultrans της Tuzla στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για το πρώτο από τα 8 συνολικά πλοία που πρόκειται να ναυπηγηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια ενισχύοντας τις αποβατικές δυνατότητες του τουρκικού Ναυτικού.

Η ναυπήγηση των πλοίων ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου 2010 και το κόστος του προγράμματος ναυπήγησης των 8 πλοίων θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση του προγράμματος υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2009 και μέσα σε 6 μήνες η εταιρεία ξεκίνησε την ναυπήγηση τους.

 Τα πλοία θα έχουν εκτόπισμα 1155 τόνων έμφορτο, μήκος 79,75 μέτρα, πλάτος 11,7 μέτρα, ταχύτητα 20 κόμβων, ενώ η εμβέλεια των πλοίων με οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων φτάνει τα 400 ν.μ. Όσον αφορά την μεταφορική ικανότητα του πλοίο αυτό θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο 320 τόνων με ωφέλιμη επιφάνεια καταστρώματος 300 τετρ. μέτρα.

Πιο αναλυτικά τα νέα LCT θα μπορούν να μεταφέρουν 7 άρματα μάχης, ή εναλλακτικά 17 φορτηγά. Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με δύο τηλεχειριζόμενες  σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού με πυροβόλο STOP των 25 χλστ της εταιρείας Aselsan. Η τελευταία πρόκειται να εξοπλίσει τα πλοία με τα παραπάνω συστήματα και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό έναντι συμβολαίου αξίας 20,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Defencenet
Φωτογραφίες ADIK, OnAlert.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s