.

Επίσκεψη του Δημητριάδος Ιγνάτιου στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Επίσκεψη στο Στρατόπεδο Γεωργούλα πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Υπηρεσίας Θρησκευτικής Συμπαραστάσεως Στρατού, Πρωτ. Παναγιώτη Κολοφωτιά, Συνταγματάρχη ε.α.


Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Δ/κτής της 32ας ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Ταξίαρχος κ. Φώτιος Μεσσάρης. Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια μίλησε στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες, επιβεβαιώνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη της Εκκλησίας στον Ελληνικό Στρατό. Επεσήμανε ότι η προσευχή της Εκκλησίας για τον Στρατό δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική, καθώς, όπως είπε…   «εκτιμούμε τον ρόλο που διαδραματίζετε προς χάρη της πατρίδας μας…»

Αναφερόμενος στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μάς έχουν παρασύρει σήμερα ότι όλα εξαρτώνται από την οικονομία. Δεν τελειώνει, όμως, εκεί η ζωή. Και από τα πολλά μονοπάτια που έχει η ζωή καταλαβαίνει κανείς ότι, τελικά, το νόημά της δε βρίσκεται ούτε στον πλούτο, ούτε στη δόξα, ούτε στη δύναμη, ούτε μόνο στη απόλαυση. Αλλά σε μια νοηματοδότηση που έχει να κάνει με το να γνωρίζει ο άνθρωπος την αλήθεια, να είναι πραγματικά ελεύθερος από πάθη και αδυναμίες και να μπορεί να απλώνει το χέρι με αλληλεγγύη και πραγματική αγάπη. Ο σκοπός της ζωής είναι να μπορέσει κανείς να καταξιώσει τούτη την επίγεια  ζωή του, με πραγματική ελευθερία και ουσιαστική αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο.  Τούτο τον καιρό ας απλώσουμε όλοι  τα χέρια μας για να φτιάξουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, ενότητας και συνοχής…»

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη, την οποία χαρακτήρισε «όπλο» του Χριστιανού και σημείωσε: «Ένα όπλο αλλιώτικο, σημαντικό και διαχρονικό. Το όπλο της αλήθειας. Η δική μας η αλήθεια έχει όνομα. Είναι ο Χριστός μας.  Αυτός που ήρθε και έγινε άνθρωπος. Που υπέφερε για μάς. Που σταυρώθηκε αλλά αναστήθηκε για να μάς δώσει αυτό που είναι η ελπίδα του κάθε χριστιανού. Τη βεβαιότητα για την όντως ζωή…»

Πηγή & Φωτογραφία agioritikovima.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s