.

Εγκαινιάστηκαν χθες «Οι Μικροί Αργοναύτες»

Τις πύλες τους άνοιξαν και επίσημα χθες «Οι Μικροί Αργοναύτες», ο βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργεί στην έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» και φιλοξενεί παιδιά των στελεχών της Φρουράς.

Η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε, χθες το πρωί, σε μια λιτή τελετή στην οποία το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Σύμφωνα με το Διοικητή της 32 ΤΑΞ Π/Ν, Ταξίαρχο Χρήστο Σίμο, ο σταθμός ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα, ενώ δεν υπολείπεται από αισθητικής άποψης.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί σε πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο 350 τ.μ. εντός του στρατοπέδου. Διαθέτει αίθουσες απασχόλησης και ύπνου νηπίων και βρεφών, ιατρείο, γραφείο διεύθυνσης, γραφείο προσωπικού, κουζίνα, τραπεζαρία νηπίων και πλυντήρια- σιδερωτήρια.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011 και κόστισαν 83.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που θα περιλαμβάνει και παιδική χαρά.

Ήδη για τη φετινή χρονιά, φιλοξενούνται 26 νήπια, ηλικίας 2,5 έως πέντε ετών. Από τον Ιανουάριο 2013, ο σταθμός θα μπορέσει να φιλοξενήσει και επιπλέον νήπια.

Προς το παρών απασχολούνται επτά άτομα προσωπικό, η διευθύντρια, η τμηματάρχης, δύο νηπιαγωγοί, μία διαχειρίστρια, ένας μάγειρας και δύο καθαρίστριες.

«Στο πλαίσιο της ευρύτερης δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης, η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, παραδίδοντας αυτό το έργο συμβάλλει στην οικονομική ανακούφιση των οικογενειών των στελεχών της φρουράς, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται. Πρωτίστως όμως, προσφέρεται ένα ζεστό, οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας στα ίδια τα παιδιά, τα οποία θα αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους και θα προετοιμαστούν για το σχολικό περιβάλλον που θα ακολουθήσει. Μέλημα επίσης όλου του προσωπικού του βρεφονηπιακού σταθμού, είναι η συνεχής παρακολούθηση της υγείας των νηπίων και η επιστημονική παρακολούθηση του προγράμματος διατροφής τους, ταυτόχρονα με τη μαθησιακή τους ανάπτυξη.

Το γέλιο και η χαρά των παιδιών που με ασφάλεια θα παίζουν σ΄ αυτό το χώρο είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή», ανέφερε ο Διοικητής της 32ης ΤΑΞ Π/Ν.

Πηγή: (Εφημερίδα Ελευθερία -ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s