.

Αμερικάνοι Πεζοναύτες – Αποτελεσματικοί και Eco-Friendly.

Στον χορό της χρήσης των δυνατοτήτων του ήλιου  για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνει και το σώμα των αμερικανών πεζοναυτών.

Η αλλαγή αναμένεται να συνεισφέρει πολύ στην αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή ετοιμότητα των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής, λόγω της μεγάλης διάρκειας των νέων γεννητριών.

Η αυτόνομη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένας ύψιστης σημασίας παράγοντας απαραίτητος για την  επιχειρησιακή ικανότητα των πεζοναυτών. Η μέχρι σήμερα χρήση γεννητριών που χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο πέραν ότι απαιτούσε παράλληλα και μεταφορά αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, παράλληλα επιβάρυνε σημαντικά και το περιβάλλον.

Έτσι, η διοίκηση έρευνας του Αμερικάνικου Ναυτικού ανέθεσε στην εταιρία Raytheon να κατασκευάσει για λογαριασμό των πεζοναυτών μια υβριδική γεννήτρια ρεύματος, η οποία θα στηρίζει την λειτουργία της βασιζόμενη σε ένα συνδυασμό ηλιακής ενέργειας και πετρελαίου.  

Η νέα γεννήτρια  θα επιτρέπει στους πεζοναύτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να καταναλώνουν 40% λιγότερο καύσιμο απ’ ότι σήμερα αντικαθιστώντας τις σημερινές γεννήτριες που χρησιμοποιούν 100% πετρέλαιο.

 Με βάση τον αντιπρόσωπο της εταιρίας τα οφέλη για τους πεζοναύτες αναμένονται να είναι αρκετά, μιας και οι νέες γεννήτριες όχι μόνο θα μειώσουν κατά 40% την κατανάλωση, αλλά επίσης θα είναι πολύ πιο καθαρές με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας αλλά επίσης θα κάνουν τους πεζοναύτες περισσότερο αυτόνομους από πλευράς ανάγκης σε  καύσιμο αφού δεν θα χρειάζονται να μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στο πεδίο η οποίες ενδεχομένως να αποτελέσουν και στόχο για τον αντίπαλο.

Πηγή: cnt.com
Photo: Daniel Terdiman/CNET

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s