.

Γοργοπόταμος 2013

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών θέλοντας να τιμήσει αυτή τα 70 χρόνια απο την ενέργεια που ένωσε όλους του Έλληνες κάτω από έναν κοινό εθνικό σκοπό διοργανώνει:

Διήμερη πορεία μετά φόρτου, αναπαράστασης του δρομολογίου της επιχείρησης Γοργοπόταμος 19- 21 Απριλίου 2013

Σκοπός μας είναι να ξαναπατήσουμε τα μονοπάτια της επιχείρησης ανά ομάδες των τεσσάρων ατόμων (όπως ήταν και οι ομάδες της επιχείρησης Harling).

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής για φέτος θα είναι οι 10 ομάδες.

Περιγραφή – Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σημείο συνάντησης και αφετηρία θα είναι το χωριό Καρούτες στο οποίο όσοι θέλουν θα στρατοπεδεύσουν από το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου. Στο σημείο θα γίνει η πρώτη ενημέρωση για την αποστολή, παρουσίαση της Ιστορίας και της σημασίας της αποστολής αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1ης Ημέρας –Σάββατο 20 Απριλίου 2013 (Νεκροταφείο Χ. Καρούτες , Διάσχιση Γκιώνας, σπηλιά της Στρώμης)

Η διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 10-12 ωρών και οι ομάδες θα κληθούν να καλύψουν μια απόσταση περίπου 40 χλμ. για να καταλήξουν στη σπηλιά της Στρώμνης η οποία είναι και το σημείο όπου οργανώθηκε η αποστολή.

Σημείο υποχρεωτικής διάβασης για όλες τις ομάδες θα βρίσκεται στο ΣΤΕΚ που θα δημιουργηθεί μεταξύ Γκιώνας και Πλατυβούνας. Η διανυκτέρευση θα γίνει μερικά χιλιόμετρα κάτω από την σπηλιά σε ένα πλάτωμα με πηγή.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2ης Ημέρας –Κυριακή 21 Απριλίου 2013 (Πλατώ Διανυκτέρευσης Χωριό Στρωμνης , διάσχιση Οίτης , Γέφυρα Γοργοποτάμου )

Η διαδρομή είναι και πάλι διάρκειας περίπου 10-12 ωρών και οι ομάδες θα κληθούν να καλύψουν επίσης μια απόσταση περίπου 40 χλμ. για να καταλήξουν στη Γέφυρα του Γοργοποτάμου η οποία θα είναι και ο τελικός μας προορισμός στην οποία θα προγραμματιστεί μια σεμνή εκδήλωση λήξης της εκδήλωσης, όπως αρμόζει στο τοπία και την ιστορία του.

Σημείο υποχρεωτικής διέλευσης όλων των ομάδων θα είναι το ΣΤΕΚ στη θέση «Πυρά Ηρακλέους».

Οι συμμετέχοντες να υπολογίζουν ότι θα διανυκτερεύσουν σε δικά τους ατομικά αντίσκηνα η ανά ζευγάρι και το φαγητό θα είναι με ατομική ευθύνη.

Λεπτομέρειες για την συμμετοχή αλλά και πληροφορίες για την ιστορία της επιχείρησης θα ακολουθήσουν μέσα σε αυτή την σελίδα καθ ‘ όλη τη διάρκεια μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας.
Για οποιοδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μήνυμα στο mail του Συλλόγου seep012@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s