.

Συνεκπαίδευση Πορτογάλων και Βρετανών Πεζοναυτών πάνω στο Πλοίο Αμφίβιων Επιχειρήσεων HMS Bulwark.

bf238a5fc0c94d9b8b2a550a6c7d4a51-576x038 Πορτογάλοι Πεζοναύτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί η Μοίρα Ταχείας Επίθεσης των Βρετανών Βασιλικών Πεζοναυτών που βρίσκεται πάνω στο Πολεμικό πλοίο ταχείας αποβίβασης καθώς απέπλευσε από τη Λισαβόνα. Στην παρουσίαση συμπεριλήφθηκε και το σύστημα ταχείας αποτύπωσης της ακτής (Rapid Beach Profiling System)  που χρησιμοποιεί η αμφίβια μονάδα ακτής . 

To σύστημα αυτό, είναι ένα είδος Navigator με Sonar, το οποίο κρατάει ο δύτης και   επιτρέπει στους Βρετανούς Πεζοναύτες, να δημιουργούν πολύ γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια μια υποβρύχια αποτύπωση της ακτής, με σκάφος ή υποβρυχίως, πριν την διενέργεια αποβατικών επιχειρήσεων.

d3acf426a7bd453dad6f172b05dea39f-576x0

Οι Πορτογάλοι Πεζοναύτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες της 3ης Ταξιαρχίας των Βρετανών Πεζοναυτών πάνω στο σκάφος, και να συμμετάσχουν σε  μια απόβαση σε ακτή με 2 αποβατικές ακάτους.

Πορτογάλος αξιωματικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτήν την εποικοδομητική εμπειρία που τους έδωσε την δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην αμφίβια καταδρομή.

b88a77534fd74b88b0852839a9faf749-576x0

Η εκπαίδευση αυτή αποτελούσε μέρος της ετήσιας άσκησης Cougar 13. Η άσκηση αυτή περιλαμβάνει  την εκπαίδευση  του Βρετανικού Ναυτικού με φίλιες δυνάμει ς του εξωτερικού, στην Μεσόγειο και στον Κόλπο του Περσικού.

Το HMS Bulwark είναι το Σκάφος Διοίκησης δύναμης ταχείας επέμβασης, μιας ναυτικής δύναμης υψηλής ετοιμότητας, η οποία αποτελείται από πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη και μια αποβατική δύναμη πεζοναυτών, με χρόνο ετοιμότητας 5 ημερών για παροχή, οποιασδήποτε υπηρεσίας, στρατιωτικού ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Πηγή: Ministry of Defence (UK)
Photos: Royal Navy (UK) – Portuguese Marines

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s