.

Επίσκεψη Ελλήνων και Αμερικάνων Πεζοναυτών στο Θ/Κ Αβέρωφ

AverofsmallΤο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη μελών του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και Αμερικάνων Πεζοναυτών της φρουράς ασφαλείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο Θ/Κ Αβέρωφ. Η επίσκεψη μας οργανώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας προώθησης της Ελληνικής Ιστορίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έλληνες και Αμερικάνοι επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθoύν πάνω στο θρυλικό “Μπάρμπα-Γιώργη” από στελέχη του πλοίου και μέσα από μια περιεκτική παρουσίαση να μάθουν για την ιστορία του και τα επιτεύγματά του όσο και για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα στη χώρα μας που το συνοδεύουν.

Averof

Photo: ©ΣΕΕΠ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Για ακόμα μία φορά, μικροί και μεγάλοι αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την υποδοχή μας και την ξενάγηση από την οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.  Η ουσιαστική τους δουλειά και ο ζήλος με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, έχουν καταφέρει κάθε νέα επίσκεψη στο πλοίο να είναι σαν την πρώτη, αποκομίζοντας πάντα κάτι καινούργιο από τις ιστορίες και τους θρύλους που το περιβάλουν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κυβερνήτη του Θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» , Πλωτάρχη Παναγιώτη Τριπόντικα ΠΝ, την Υποπλοίαρχο ΠΝ Αλίκη Κούρκουλου καθώς και τον Αρχικελευστή ΠΝ Δημήτριο Σούλη για την θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s