.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Marines’ Ultimate Challenge (Photos)

muc2Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Marines Ultimate Challenge στη Ριτσώνα, Ευβοίας την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014. Το παιχνίδι, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Σύλλογο Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας,  είναι εμπνευσμένο από το Ultimate Soldiers Challenge, το γνωστό παιχνίδι του τηλεοπτικού καναλιού History Channel.

Στην Αμερικάνικη έκδοση, σε κάθε τηλεοπτικό επεισόδιο  οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι προέρχονται, κυρίως,  από διαφορετικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, συναγωνίζονται ανά ζευγάρια,  μεταξύ τους καλούμενοι να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε μια σειρά χρονομετρημένων δοκιμασιών και στο τέλος ανακηρύσσεται το νικηφόρο ζευγάρι του επεισοδίου.  

Η δική μας ελληνική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία επικεντρωνόταν κυρίως σε θέματα φυσικής κατάστασης και συνεργασίας των μελών χωρίς κανονικό οπλισμό παρά μόνο με airsoft ,μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 30 συμμετέχοντες. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν, η ψυχαγωγία των μελών των Συλλόγων μέσα από μία διαδικασία, φιλικού και ευχάριστου συναγωνισμού, σε μία σειρά διασκεδαστικών, και συνάμα απαιτητικών, δραστηριοτήτων οι οποίες στόχο είχαν την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης, κυρίως, και της ανάδειξης των ατομικών και ομαδικών αδυναμιών συνεργασίας με τα πέρασμα του χρόνου. 

Η όλη διοργάνωση είχε τη μορφή παιχνιδιού και μόνο και σε καμία περίπτωση, τη μορφή εκπαίδευσης, ενημέρωσης ή άσκησης, σεβόμενοι απόλυτα και συμβαδίζοντας πάντα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σχετικά με τις δραστηριότητες ενημέρωσης/εκπαίδευσης στρατιωτικού αντικειμένου καθόσον αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, και μετά από πρόσκληση και κατάταξη στο στρατό για μετεκπαίδευση εφεδρείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Εκδήλωση

Συνοπτικά, μετά από τη σύντομη ενημέρωση από τους διοργανωτές σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού, και τα θέματα ασφάλειας, αλλά και τις διαθέσιμες πρώτες βοήθειες από την παρουσία των Σαμαρειτών, τα ζεύγη των συμμετεχόντων αναχώρησαν για την γραμμή εκκίνησης.

0253Για φέτος, η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού στην έναρξη της προέβλεπε, την εκτέλεση αρκετών επιτόπιων αλμάτων και περιστροφών του σώματος αριστερά και δεξιά  και επιτυχή διάβαση ορισμένης δασικής περιοχής με γρήγορο βήμα με παράλληλο εντοπισμό και σκοποβολή κατά χάρτινων στόχων που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής.  

0239Στη συνέχεια τα ζευγάρια κλήθηκαν να περάσουν με έρπηση όσο γρήγορα γινόταν, εμπόδιο μήκους μερικών μέτρων σε μια ιδιαιτέρως ρεαλιστική διαδρομή με διάφορα ηχητικά εφέ, «έκπληξη», από τους διοργανωτές, για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο το οποίο ήταν η αναγνώριση στόχων και σκοποβολή μέσα σε κτίριο.    

0248

Για το τέλος, και με την έξοδο από το κτίριο, σειρά είχε η μεταφορά σάκου βάρους πάνω από 40 κιλά ανά ζευγάρι για αρκετά μέτρα, και παράλληλα αναγνώριση και σκοποβολή σε χάρτινους στόχους που είχαν τοποθετηθεί στη διαδρομή ενώ στο τελικό στάδιο το ζευγάρι άφηνε το σάκο σε ενδεδειγμένο σημείο και έπρεπε να διανύσει τα τελευταία 150 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού τρέχοντας στην προσπάθεια του να κατεβάσει τον συνολικό του χρόνο.

251

Νικητής ήταν το ζευγάρι το οποίο θα κατάφερνε να βγάλει εις πέρας όλη τη διαδρομή σε όσο το δυνατό μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όλοι οι συμμετέχοντες, φίλοι και συνάδελφοι, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα ένα “διασκεδαστικά παραγωγικό” πρωινό Κυριακής, να γεμίσουμε μπαταρίες για την κοπιαστική εβδομάδα που θα ακολουθήσει, και φυσικά να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας!

Χαρακτηριστικό ήταν το χαμόγελο και η ευχαρίστηση, στα πρόσωπα όλων όσων έλαβαν μέρος!

Ευελπιστούμε πως το παιχνίδι θα αγκαλιαστεί και από άλλους Συλλόγους ο οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο μέλλον έτσι ώστε να γίνει παιχνίδι σταθμός και  εκδήλωση συνάντησης όσων αγαπούν το στρατιωτικό αθλητισμό.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους φίλους μας της ΛΕΦΕΔ Ευβοίας, οι οποίοι όχι μόνο αγκάλιασαν αμέσως την ιδέα μας αλλά υπερέβαλαν εαυτούς ώστε η εκδήλωση αυτή να γίνει όσο καλύτερη γινόταν. Επίσης ευχαριστούμε τους φίλους από τη ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ για τη τιμή να έρθουν στην εκδήλωση μας.

256gr

Ελπίζουμε ότι με τη δική τους συνδρομή, σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε όλοι μαζί το πρώτο διασυλλογικό Marines Ultimate Challenge μια εκδήλωση η οποία όνειρο μας είναι να γίνει θεσμός μεταξύ των Συλλόγων Εφέδρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s