.

Παρουσίαση: “ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ” – Photo

pagosmiaΤην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου  2015, ο πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του, Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών εκδήλωση με τίτλο “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ” με ομιλητή τον Δρ. Αθανάσιο Δρούγο. (Διεθνολόγο Στρατιωτικό Αναλυτή)

 

Ο εισηγητής , ειδικός σε θέματα ασφάλειας έκανε μια ανάλυση επικεντρώνοντας σε 6 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, (Ανατολική Ουκρανία, Μεσοποταμία και Ιράν, Λιβύη, Δυτική Αφρική, Αρκτικό Κύκλο και Νότια Κινεζική Θάλασσα). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τωρινό ρόλο του ΝΑΤΟ, αλλά και στον μελλοντικό μιας και η συμμαχία καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις τόσο στο ρόλο της όσο και στην ουσία του ιδρυτικού της σκοπού.

3853

Στην συζήτηση που ακολούθησε και μέσα από τις απαντήσεις των παρευρισκομένων ο εκλεκτός καλεσμένος, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, τόσο για την δυσκολία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις  ευρωπαϊκές χώρες  του νότου από τα ανεξέλεγκτα κύματα προσφύγων προερχόμενων από  χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε  και στις εξελίξεις στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη καθώς και στην κατάσταση στα Βαλκάνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους:

– Τον εισηγητή, κ. Δρούγο για την τιμή να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα μας.

– Το Σύλλογο Κρητών Μελισσίων “Ερωτόκριτος” το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του, κ. Γιώργο Καρβουνάκη, για τη φιλοξενία στο χώρο τους αλλά και τη θερμή υποστήριξη τους στην κάθε προσπάθεια μας.

– Τον Διοικητή του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, Ανχη Γ. Νιβέρογλου  που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας και μας τίμησε με την παρουσία του.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, για τη συνεχόμενη υποστήριξή τους στο έργο μας. Δεσμευόμαστε για ακόμη περισσότερες δραστηριότητες που θα μας φέρουν και πάλι κοντά, μαζί.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s