.

Παρουσίαση “ MEDIA- Δημόσια Διπλωματία και Ασφάλεια”. (18.03.2015)

208bΜία υπέροχη βραδιά είχαν την χαρά να ζήσουν χθες το απόγευμα τα μέλη και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου. Σε μια ιδιαίτερα, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, παρουσία, αρκετών φίλων οι εισηγητές παρουσίασαν τις διαφορετικές όψεις της χρήσης των Media στην Δημόσια Διπλωματία, αλλά και τους κινδύνους που παρουσιάζουν για τη δημόσια ασφάλεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Δόκτορα Αθανάσιου Σαμαρά, ο οποίος κυριολεκτικά, “καθήλωσε” το κοινό με την ομιλία σχετικά με τη «Διαχείριση Εσωτερικού Μετώπου και Μέσα Ενημέρωσης».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη χθεσινή του ομιλία μέσα από τα παραδείγματα, αλλά και τις «ιστορίες του» εξήγησε επικοινωνιακές έννοιες αλλά και πρακτικές, (όπως για παράδειγμα την «προπαγάνδα», τα «Focus groups», τον  «θεματικό εμβολισμό» κ.α.) και πως αυτές οι έννοιες χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση του εσωτερικού μετώπου, αλλά και στη διαμόρφωση της εξωτερικής εικόνας των κρατών.

IMG_0003edited

Ο Δρ. Αθανάσιος Σαμαράς, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη χθεσινή του ομιλία με θέμα Διαχείριση Εσωτερικού Μετώπου και Μέσα Ενημέρωσης».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα Ηλιάδη Ιωάννα, στρατιωτική συντάκτρια και Διδακτορική φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου, για να παρουσιάσει την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις με παραδείγματα απο το Εξωτερικό.  Αυτό που έγινε εμφανές ήταν η βαρύτητα που δίνουν οι ξένες ένοπλες δυνάμεις στη χρήση αυτών των νέων εργαλείων επικοινωνίας, κάτι που τεκμηριώνεται από το ποσοστό δαπάνης για τα μέσα αυτά ως προς το σύνολο των δαπανών τους.

H κα Ηλιάδη Ιωάννα, στρατιωτική συντάκτρια και Διδακτορική φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου, παρουσίασε την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε Ένοπλες Δυνάμεις του Εξωτερικού.

H κα Ηλιάδη Ιωάννα, στρατιωτική συντάκτρια και Διδακτορική φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου, παρουσίασε την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε Ένοπλες Δυνάμεις του Εξωτερικού.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κος Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Αντιστράτηγος (ε.α.),  εισηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο μάθημα της  «Θεωρίας Πολέμου και Στρατιωτικής Στρατηγικής». Ο κος Μαυρόπουλος μίλησε για κυβερνασφάλεια κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε παραδείγματα κυβερνοεπιθέσεων και ανάλυσε αυτό το μέσο ως εργαλείο υψηλής στρατηγικής επιλογής, Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μεθόδους profiling μέσω λήψης δεδομένων από λογισμικά κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κος Παναγιώτης Μαυρόπουλος,  Αντιστράτηγος (ε.α.) ο οποίος διδάσκει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το μάθημα Θεωρία Πολέμου και Στρατιωτική Στρατηγική, μίλησε για κυβερνο-ασφάλεια

Ο κος Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Αντιστράτηγος (ε.α.) ο οποίος διδάσκει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το μάθημα Θεωρία Πολέμου και Στρατιωτική Στρατηγική, μίλησε για κυβερνο-ασφάλεια

Ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις μεταξύ κοινού και εισηγητών, οι οποίες διακόπηκαν μόνο από… το προχωρημένο της ώρας.

Η εκδήλωση, αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά μηνιαία εκδήλωση και εντάσσεται στο πρόγραμμα μηνιαίων παρουσιάσεων για τα μέλη του, Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών πάνω σε θέματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τίμησε την εκδήλωση μας, μέσω της παρουσίας του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΕΘΑ ο Αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαου Χολέβα.

Για μία ακόμα φορά τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μας και ο Διοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Νιβέρογλου.

0007edited

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τίμησε την εκδήλωση μας, μέσω της παρουσίας του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΕΘΑ ο Αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαου Χολέβα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους:

  • Το Σύλλογο Κρητών Μελισσίων “Ερωτόκριτος” το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του, κ. Γιώργο Καρβουνάκη, για τη φιλοξενία στο χώρο τους αλλά και τη θερμή υποστήριξη τους στην κάθε προσπάθεια μας.
  • Τους τρεις ομιλητές μας κ.κ Ηλιάδη Ιωάννα, Μαυρόπουλο Κωνσταντίνο και Σαμαρά Αθανάσιο, για τις ομολογουμένως υπέροχες παρουσιάσεις τους.
  • Τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των Ελλήνων Πεζοναυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας τίμησαν με την παρουσία μέσω εκπροσώπου τους.
  • Τους επίτιμους καλεσμένους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφέδρων Πεζοναυτών που μας τίμησαν με την παρουσία τους

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, για τη συνεχόμενη υποστήριξη τους στο έργο μας. Δεσμευόμαστε για ακόμη περισσότερες δραστηριότητες που θα μας φέρουν και πάλι κοντά, μαζί.

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s