.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Ultimate Marine Challenge (Photos)

small_UMC3Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας βρεθήκαμε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ultimate Marine Challenge.  Ένα παιχνίδι  που αρχικά, ξεκίνησε σαν μια ιδέα να μεταφέρουμε  το Ultimate Soldier Challenge,  (γνωστό παιχνίδι του τηλεοπτικού καναλιού History Channel), στα δικά μας δεδομένα και να γίνει ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό παιχνίδι  που επικεντρωνόταν κυρίως σε θέματα φυσικής κατάστασης και συνεργασίας μέσα από έναν φιλικό και ευχάριστο συναγωνισμό εφέδρων.

Για δεύτερη χρονιά το παιχνίδι μας αποτέλεσε μια πετυχημένη διοργάνωση όχι μόνο από πλευράς περιεχόμενου και διασκέδασης αλλά και λόγω της συνεργασίας μεταξύ των τριών συλλόγων εφέδρων που απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή. (ΛΕΦΕΔ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ,ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ,).   

Πάνω από 50 άτομα, για ακόμα μια χρονιά, συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στο παιχνίδι, να διασκεδάσουν μέσα από μία σειρά ψυχαγωγικών, και παράλληλα απαιτητικών, δραστηριοτήτων και να τεστάρουν το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης αλλά και τις ατομικές και ομαδικές ανάγκες συνεργασίας με τo πέρασμα του χρόνου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Photos: Α. Μερδίτης, Β. Σπυρόπουλος, Ρ.Νάζος

Οι οργανωτές αυτή τη χρονιά, έχοντας  αποκομίσει την εμπειρία του 1ου Ultimate Marine Challenge (πέρυσι είχε γίνει σε “κλειστό” κύκλο για να ελεγχθούν οι αδυναμίες της εκδήλωσης), για να βελτιώσουν την ποιότητα του παιχνιδιού επικεντρώθηκαν σε οργανωτικά θέματα όπως, διαδικασία αιτήσεων εγγραφών, διευθέτηση χώρου αναμονής των μονάδων, ενυδάτωση των διαγωνιζομένων, αλλά και ψυχαγωγία και ενημέρωση κατά την περίοδο αναμονής τους πριν και αφότου μπουν στο παιχνίδι.  Το τελευταίο κομμάτι, – αυτό της ψυχαγωγίας, είχε φροντίσει η ΛΕΦΕΔ-ΑΤΤΙΚΗΣ, με επιδείξεις σε διάφορα θέματα, (πχ. Α’ Βοηθειών Μάχης) από έμπειρα στελέχη της, με βάση τα σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει κατά καιρούς στο εξωτερικό.  

UMC20

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο παιχνίδι και φέτος δεν διέφερε από την περσινή. Η διαδικασία ξεκίνησε, με τις εγγραφές των ζευγαριών. Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού και κυρίως τα θέματα ασφάλειας στα οποία οι διοργανωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία , αλλά και τις διαθέσιμες πρώτες βοήθειες, από την έντονη παρουσία οκταμελούς ομάδας Σαμαρειτών Ευβοίας.

UMC21

«Στη συνέχεια το πρώτο ζευγάρι μη πλήρη εξοπλισμό { και έχοντας στη διάθεσή του μόνο από μία γεμιστήρα των 20βολών} (αποκλειστικά airsoft, ο οποίος είναι και ο μόνος αποδεκτός του παιχνιδιού) οδηγήθηκε στην αφετηρία για να ξεκινήσει, τη διαδρομή η οποία περιείχε και φέτος 4 δοκιμασίες. (Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα συναντήσουν, ώστε να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού!)

UMC2

Σε πρώτη φάση τα ζευγάρια των συμμετεχόντων  διέρχονταν δασώδη «εχθρική» περιοχή με τακτική  κίνηση και να προσβάλουν  στόχους χωρίς να ξέρουν το πλήθος τους. Οι στόχοι ήταν τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Η όλη διέλευση των εμποδίων που υπήρχαν γινόταν με οπτικοακουστικές «παρενοχλήσεις» από «εχθρική» απεικόνιση. Στη βαθμολογία τους  λαμβάνονταν υπ’ όψη μόνο οι δύο καλύτερες βολές σε κάθε στόχο.  

UMC23

Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να περάσουν από  εμπόδιο φυσικής κατάστασης , να ερευνήσουν ΑΑ κρύπτη στην οποία υπήρχαν 2 γεμιστήρες (επίσης των 20 βολών) μία για το κάθε μέλος του ζεύγους. Μετά την αναπλήρωση των «πυρομαχικών» επιβιβάζονταν σε όχημα με πλευρικές συρόμενες πόρτες , το οποίο προσομοίαζε ελικόπτερο , το οποίο τους μετέφερε σε συγκεκριμένο σημείο της τρίτης δοκιμασίας και τους έδινε αποστολή διάσωσης τραυματία τον οποίο έπρεπε να βρουν,  περνώντας μέσα από δασώδη , επίσης «εχθρική» περιοχή , να βάλλουν κατά στόχου  κρυμμένου στην περιοχή που ήταν πεσμένος ο τραυματίας και να τον μεταφέρουν πίσω στο «ελικόπτερο».  

UMC13

Το τέλος περιελάμβανε εκκαθάριση οικίας με στόχους που προσομοίαζαν «εχθρό»,  όμηρο ή φίλιο προσωπικό καθώς και προσομοίωση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, πάντα βέβαια υπό τη συνεχή «παρενόχληση» από «εχθρική» δραστηριότητα, και για να τερματίσουν έπρεπε να τρέξουν περίπου 150 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού , όπου και σταματούσε το χρονόμετρο

UMC26
Στόχος του κάθε ζευγαριού ήταν να πετύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη βαθμολογία επί των στόχων , της τακτικής του κίνησης , στο μικρότερο χρόνο.

UMC3     

Η εκδήλωση, έκλεισε με την απονομή των Αναμνηστικών Διπλωμάτων στους συμμετέχοντες από τους διοργανωτές.

Οι τρεις σύλλογοι  εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους στην ομάδα που οργάνωσε αυτή την εκδήλωση. Κυρίως δε, των προερχόμενων από την Εύβοια. Χωρίς τον ενθουσιασμό τους  αλλά και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν  δεν θα είχε αυτή την επιτυχία.

UMC24

Οι οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της στους :

Α) Στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την θερμή υποστήριξη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσω της παρουσίας πολυπληθούς ομάδας του για την ασφάλεια της εκδήλωσης μας

Β) Τον κ. Καπεντζώνη Ανδρέα πρ. Δντη ΓΥΕΝ Ευβοίας για την πολύτιμη συμβολή του σε θέματα διοικητικής μέριμνας.

Γ) Τους εθελοντές μέλη των συλλόγων που φρόντισαν για την ομαλή  διεξαγωγή του παιχνιδιού

Δ) Τους εκπροσώπους και τα μέλη συλλόγων εφέδρων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ευχόμαστε στο 3ο Ultimate Marine Challenge να τους έχουμε κοντά μας και ως συνδιοργανωτές

UMC7

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  σε όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι μας ταξιδεύοντας από διάφορα μέρη της Ελλάδα.

Η συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια μας δίνουν την δύναμη και το κίνητρο για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο 3ο Ultimate Marine Challenge του χρόνου.

Η Οργανωτική Επιτροπή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s