.

Εορτασμός των 240ων γενεθλίων των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών

photo 2smallΤο Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της φρουράς ασφαλείας των Πεζοναυτών της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεξίωση για τον εορτασμό των  240 χρόνων από την ίδρυση των Αμερικανών Πεζοναυτών.

 

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, και περιελάμβανε, ομιλίες από το τιμώμενο πρόσωπο, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David D. Pearce καθώς και τον φιλοξενούμενο ομιλητή, βετεράνο του πολέμου της Κορέας, Αντισμήναρχο ε.α. Ακριβό Τσολάκη.

Ακολούθησε το τελετουργικό της κοπής της τούρτας, ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στο καθήκον και η βραδιά έκλεισε με γεύμα και χορό μέχρι αργά.

Για μία ακόμα χρονιά, είχαμε την τιμή να βρεθούμε και να παρακολουθήσουμε αυτή την εορταστική αλλά και παράλληλα συγκινητική εκδήλωση. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν τόσοι πεζοναύτες μαζί.

Για πρώτη φορά βρέθηκαν στο χορό τόσοι πεζοναύτες.  Στη μπροστά σειρά διακρίνεται, η ομάδα των Ελλήνων, Αμερικάνων και Βρετανών, Πεζοναυτών που έτρεξε τα 42 χλμ του Μαραθωνίου, σε αναμνηστική φωτογραφία με τους υπόλοιπους Πεζοναύτες καθώς και τον  Υδκτη του 575 Τάγματος Πεζοναυτών

Για πρώτη φορά βρέθηκαν στο χορό τόσοι πεζοναύτες. Στη μπροστά σειρά διακρίνεται, η ομάδα των Ελλήνων, Αμερικάνων και Βρετανών, Πεζοναυτών που έτρεξε τα 42 χλμ του Μαραθωνίου, σε αναμνηστική φωτογραφία με τους υπόλοιπους Πεζοναύτες καθώς και τον Υδκτη του 575 Τάγματος Πεζοναυτών

Αυτή τη χρονιά ήταν μαζί μας ο υποδιοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών Τχης Π. Βιολέτης, εκπρόσωπος των Ελλήνων εν ενεργεία Πεζοναυτών.

Από αριστερά ο Βρετανός Εφεδρος Πεζοναύτης καλεσμένος του Συλλόγου μας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, και Αμερικάνος Πεζοναύτης της φρουράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Από αριστερά ο Βρετανός Εφεδρος Πεζοναύτης καλεσμένος του Συλλόγου μας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, και Αμερικάνος Πεζοναύτης της φρουράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Επίσης είχαμε την τιμή να έχουμε καλεσμένο μας, έναν Βρετανό Royal Marine Commando. O Βρετανός Πεζοναύτης ήταν φιλοξενούμενος του Συλλόγου μας, και πέραν του χορού στον οποίο παραβρέθηκε, είχε και την ευκαιρία να τρέξει μαζί με Έλληνες Εφέδρους Πεζοναύτες μέλη του Συλλόγου μας αλλά και με μία ομάδα Αμερικανών Πεζοναυτών τα 42,195μ της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η πρόσκληση και η φιλοξενία του Βρετανού Πεζοναύτη εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας στη Χώρα μας, εφέδρων πεζοναυτών από συλλόγους χωρών με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί ο Σύλλογος μας.

Για πρώτη φορά, μαζεύτηκαν Πεζοναύτες απο τρεις διαφορετικές χώρες για να τρέξουν τα 42 χλμ της Αυθεντικής Διαδρομής. (Στη φωτογραφία, Βρετανός Εφεδρος Πεζοναύτης και Ελληνας Εφεδρος Πεζοναύτης  μέλος του Συλλόγου στη Εκκίνηση στο Μαραθώνα

Για πρώτη φορά, μαζεύτηκαν Πεζοναύτες απο τρεις διαφορετικές χώρες για να τρέξουν τα 42 χλμ της Αυθεντικής Διαδρομής. (Στη φωτογραφία, Βρετανός Εφεδρος Πεζοναύτης και Ελληνας Εφεδρος Πεζοναύτης μέλος του Συλλόγου στη Εκκίνηση στο Μαραθώνα

Για μια ακόμα φορά θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την μαγική βραδιά που μας χάρισαν και να τους ευχηθούμε χαρούμενα γενέθλια, με το δικό μας τρόπο.

«Θαρσείν Χρή»

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Η ίδρυση των Πεζοναυτών των ΗΠΑ
Στις 10 Νοεμβρίου του 1775, το αμερικανικό κογκρέσο, εγκρίνει την διακήρυξη σχηματισμού δύο ταγμάτων πεζοναυτών, ικανών να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία σε στεριά και θάλασσα. Η ημέρα αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης των Αμερικανών Πεζοναυτών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s